Tortilla gratäng
8 tortillabröd
400 g köttfärs
1 lök
chapinjoner
1 påse tacokrydda
3/4 dl vatten
riven ost
Sås: 3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk chilisås
2 dl crème fraiche
grovmalen svartpeppar paprikapulver
några skivor green jalapeño på burk, beronde på vilken styrka man vill ha
mjöl till redning
Bryn köttfärsen, lök och champinjoner i smöret i en stekpanna. Tillsätt tacokryddan, vatten och svartpeppar och låt puttra några minuter.
Koka ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull. Blanda lite mjöl med vatten och red av såsen något. Låt puttra några minuter.
Fyll tortillabröden med köttfärsen. Rulla ihop dom och lägg dom med skarven nedåt i en ungsform. Häll över såsen och lägg på riven ost. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Servera med en god sallad och lite tacosås.

400 g köttfärs
1 lök
chapinjoner
1 påse tacokrydda
3/4 dl vatten
riven ost
Sås: 3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk chilisås
2 dl crème fraiche
grovmalen svartpeppar paprikapulver
några skivor green jalapeño på burk, beronde på vilken styrka man vill ha
mjöl till redning
Bryn köttfärsen, lök och champinjoner i smöret i en stekpanna. Tillsätt tacokryddan, vatten och svartpeppar och låt puttra några minuter.
Koka ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull. Blanda lite mjöl med vatten och red av såsen något. Låt puttra några minuter.
Fyll tortillabröden med köttfärsen. Rulla ihop dom och lägg dom med skarven nedåt i en ungsform. Häll över såsen och lägg på riven ost. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Servera med en god sallad och lite tacosås.

Kommentarer
Trackback